SolidWorks סולידוורקס

SolidWorks

מהנדסים תמיד מייחסים חשיבות רבה לאיכות כלי העבודה שלהם. עבור המהנדס בן זמננו, אין ספק שכלי העבודה החשוב ביותר היא המחשב או בשם המקצועי תחנת העבודה (CAD Workstation). המטרה המרכזית שלנו בפיסיפאוור, היא לחקור ולבדוק באופן קבוע את ביצועי תוכנות ה- CAD מול החומרה החדשה ביותר, וכך להגיע ליחס העלות / תועלת הטוב ביותר, שיאפשר ללקוחותינו להפיק מקסימום ביצועים בכפוף לתקציב. אנחנו לעולם לא נציע למהנדס לרכוש מחשב ממותג של Dell, Lenovo או HP, פשוט כי אנחנו יודעים שבמחיר זהה או אפילו נמוך יותר, ניתן לקבל הרבה הרבה יותר. איך זה עובד? קראו עוד.

צריכים עזרה? דברו עם צוות המומחים שלנו להתאמה מושלמת לצרכים שלכם

Blue Computer ממדל 2D

מעבדי i7 ועד 6 ליבות

Green Computer ממדל 3D

תחנות עבודה חזקות

Red Computerרנדור

תחנות רנדור מרובי ליבות

בחירת מעבד (CPU) מחשב סולידוורקס

Single Core CPU Usage in CAD

ניצול של מעבד בעל מס' ליבות אינו משימה פשוטה ו/או טריויאלית. תוכנה סטנדרטית לא תשתמש במס' ליבות אם לא תוכננה לכך במקור. רוב התהליכים בסוליד וורקס, בדומה למרבית תוכנות ה- CAD, אינם מיועדים או ניתנים לפיצול. לכן -אינם מרוויחים דבר ממעבד או 2 מעבדים מרובי ליבות. למעשה, מלבד תהליכי רנדור (Render) וסימולציה (Simulation), עבודה עם סוליד וורקס תהיה מהירה ויעילה יותר מול מעבד בעל 4 ליבות, במהירות (תדר) גבוהה ככל שניתן. עבור רנדור וסימולציה, ניתן ואף מומלץ להשתמש ביכולות הרנדור על גבי הרשת (Network Rendering) ובאמצעותן לנצל כוח עיבוד של מחשבים נוספים בסביבת העבודה (מחשוב מבוזר - Distributed Computing). תחנות עבודה מבוססות מעבדי Xeon מרובי ליבות (אחד או שניים), הן עדיין הבחירה הנכונה כשמדובר בתחנת עבודה ייעודית לרנדור אך בכל מקרה בו רנדור וסימולציה הן משימות משנה (המצב הנפוץ יותר), אין סיבה לבחור כך.

Professional Overclocking

 

מחשב סולידוורקס ו- Overclocking

מחשבי ההנדסה של פיסיפאוור תוכננו בהתאמה מדויקת לדרישות תוכנות ה- CAD, BIM ועבודה אינטנסיבית ומספקים ביצועים ללא תחרות. הואיל ועבודה סטנדרטית עם סולידוורקס לא תהנה מריבוי ליבות, ברוב המקרים, לתדר (מהירות) המעבד תהיה את ההשפעה הגדולה ביותר על הביצועים. ניצול יכולות ההמהרה (Over Clocking) של מעבדי אינטל מסדרת K הופכות אותם למתאימים ביותר לשילוב במחשבי ה- SolidWorks מבית פיסיפאוור.

Heavy Memory Usage

זיכרון מומלץ (RAM) מחשב לסוליד

אנו ממליצים על 16GB כנתון פתיחה עבור כל תחנת עבודה / מחשב לסולידוורקס. כמות הזיכרון אותה מנצלת התוכנה משתנה בין מודל אחד לשני, אך ממוצע של 8GB נדרש לפעולות סיבוב, סימולציה ורנדור בפרויקטים ממוצעים. כמויות זיכרון גדולות יותר יועילו כשמדובר בתחנת עבודה ייעודית לרנדור וסימולציה. כמו כן, שדרוג זיכרון יהיה יעיל בסביבת עבודה בה פועלות תוכנות נוספות לצד סולידוורקס.

מאיץ גרפי

כרטיס מסך (GPU) מחשב לסולידוורקס

באופן רשמי, רק כרטיסי מסך מסדרת NVIDIA Quadro ו- AMD Firepro מאושרים לשימוש ע"י SolidWorks. יש חשיבות לאישור, שהינו תנאי סף לקבלת תמיכה רשמית מסולידוורקס. ברמה הפרקטית, סטודנטים לעיצוב תעשייתי וכל אלה שאינם מעוניינים בתמיכה רשמית ועובדים עם תוכנות נוספות (כמו Creative Cloud, V-Ray וכו'), אינם מחויבים לרכישת דגם Quadro יקר ואף מומלץ להם, משום שניתן להפעיל את התוכנה מול כרטיסי GeForce ואפילו מול מעבדים גרפיים מובנים כדוגמת Intel HD Graphics. בנוסף, ובעוד שכאמור ניתן להפעיל את סולידוורקס עם כרטיס מסך שאינו מסדרת Workstation, נדגיש כי יש הבדל משמעותי בביצועי התוכנה בהתאם לכרטיס המסך, ובעוד שסטודנט בתקציב נמוך לא ייחס לכך חשיבות, המצב שונה לחלוטין כשמדובר במהנדס בסביבה מקצועית. כרטיסי מסך מסדרת Quadro ו- GeForce מבוססים בפועל על אותם רכיבים, אך שינויים שמטמיע היצרן בקושחה (Firmware) ובדרייבר (Driver) גורמים להבדל ניכר כשמדובר בחישובים ספציפיים לתוכנות ה- CAD השונות. בסולידוורקס, ההבדל הזה יורגש ביתר שאת ברזולוציות 1080P ו- 4K / UHD, ובמצב תצוגה "Shaded With Edges" (להבדיל ממצב "Shaded"). לאור הנ"ל ניתן לסכם כי אם מדובר בתחנת עבודה ייעודית, לסולידוורקס בלבד, יש יתרון לרכישת כרטיס מסך מסוג Quadro, כשאת הביצועים הטובים ביותר נקבל מדגם M4000 ומעלה. אם תחנת העבודה מיועדת גם לתוכנות נוספות, יש לחשב את הכדאיות מול המכלול.

 

 

אחסון SSD

התקני אחסון (SSD/HDD) מחשב לסוליד

הקצאת התקן SSD נפרד לתקנת מערכת ההפעלה ותוכנות העבודה מקובלת כסטנדרט וכל תחנת עבודה בת זמננו מצויידת בהתקן SSD אחד לפחות. זמני האתחול של סולידוורקס קצרים מאד כשהיא מותקנת על SSD ומסיבה זו מומלץ להתקין במחיצה C. לעומת זאת, ובשונה מבעבודה מול תוכנות שעושות שימוש בקבצי מדיה גדולים, מאגרי דגימות, מסדי נתונים וכו', אותם מומלץ לאחסן ע"ג SSD נוסף, עם סולידוורקס לא נראה בד"כ שיפור משמעותי כלשהו אם נמקם את הפרויקטים על SSD. לא בביצועים ולא בזמני הפתיחה של הפרויקטים.

 

לייעוץ והתאמה אישית של מחשב לקאד / הנדסה, מלאו את הטופס, ואחד המומחים שלנו יתקשר אליכם כדי לסייע בבחירה נכונה.

* שדות חובה