DaVinci Resolve דה-וינצ'י ריזולב
תוכנת Resolve הושקה לראשונה ב- 2004 ויועדה לעיבוד/תיקוני צבע במגוון רזולוציות. התוכנה הביאה איתה יכולות מהפכניות של ממש לתחום, והופעלה על מחשבי PC בשילוב כרטיסים ייעודיים שהותאמו ע"י דה וינצ'י. ב- 2009 נרכשה ע"י Blackmagic, ונחשבת כיום לפתרון המקצועי בכל הקשור לתיקוני צבע בוידיאו דיגיטלי, עם מגוון של יכולות ייחודיות. החל מגרסה 10 (2014), החלה להציע יכולות עריכת וידיאו והפכה לתוכנת עריכה מקצועית של ממש. תוכנת ריזולב דורשת משאבי עיבוד רבים בפרויקטים מורכבים ובהתאם מתקדמת ביותר בכל הקשור לניצול רכיבי חומרה עדכניים וחזקים במחשבי עריכת וידאו.
צריכים עזרה? דברו עם צוות המומחים שלנו להתאמה מושלמת לצרכים שלכם
מעבדי i9 עד 8 ליבות
מעבדי i9 עד 18 ליבות
מחשבים ניידים
בחירת מעבד למחשב עריכת וידיאו עם דוינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve)
ריזולב בנויה מהיסוד לפיצול משימות וככזו עושה שימוש מרשים ביותר במעבד מרובה ליבות במחשב עריכת וידאו. יחד עם זאת, בחירת מעבד קשורה לגישה המאסיבית של התוכנה לכרטיס המסך (GPU) - עבור מחשבי עריכת וידאו המצוידים בכרטיס מסך חזק אחד, הבחירה הנכונה תהיה מעבד עם עד 16 ליבות פחות או יותר, עבור מחשב עריכת וידיאו המיועד גם לרנדור או לעריכה אינסנטיבית במיוחד ומצויד במס' כרטיסי מסך, מומלץ לבחור במעבד עוצמתי יותר, אחד מדגמי סדרת AMD Threadripper למשל. המשוואה פשוטה להבנה: ביצועי הריזולב שלנו ישתפרו ככל ששילוב ליבות העיבוד / כרטיסי המסך במחשב עריכת הוידאו שלנו יהיה חזק יותר.
בחירת כרטיס מסך למחשב עריכת וידיאו עם דוינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve)
עבור דה וינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve), כרטיס המסך (GPU) במחשב עריכת וידאו שווה בחשיבותו למעבד (CPU). התוכנה מאיצה באמצעותו את תהליכי הפלייבק והרנדור ומסתמכת על ביצועיו בצורה נרחבת, ולכן מדובר בבחירה חשובה ביותר ועליה להתבסס על סוג הוידיאו, הרזולוציה של הקליפ והטיימליין, התהליכים (פרוססים) שמתכננים לבצע וכמובן על הרזולוציה של הרנדור הסופי. גם חישובי ה- Debayering Algorithm מבוצעים על ה- GPU וביצועם ברמה גבוהה, ידרוש נפח גדול של זיכרון כרטיס מסך (GPU-RAM), במיוחד עם קבצי RAW ב- 4K, 6K ו/או 8K, גם כשהטיימליין בפרויקט הינו ב- HD רגיל. למחשב עריכת וידאו המיועד לעריכה של חומרי 1080P מומלץ כרטיס מסך עם לפחות 4GB או 6GB של זיכרון VRAM, עבור חומרי 4K/UHD לפחות 8GB או 10GB, ועבור 6K/8K לפחות 20GB. דגמי RTX 3090 ו- RTX 3080 של NVIDIA הם המומלצים ביותר עבור מחשב עריכת וידאו עם ריזולב. התוכנה מנצלת היטב גם יותר מכרטיס מסך אחד, ושילוב נכון של עד 3 כרטיסי מסך עם מס' מתאים של ליבות עיבוד (CPU) יביא לשיפור משמעותי בביצועי מחשב העריכה. חשוב לציין כי ניצול מס' כרטיסי מסך אפשרי רק בגרסת הסטודיו (Studio Edition) של ריזולב ומנוטרל בגרסה החינמית (Free Edition).בחירת זיכרון (RAM) למחשב עריכת וידיאו עם דוינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve)
ריזולב היא תוכנת 64 ביט, ומסוגלת לנצל כמויות גדולות של זיכרון RAM. יחד עם זאת היא אינה זללנית זיכרון כמו אפטר אפקטס למשל, ויש להתאים את גודל ה- RAM במחשב העריכה למורכבות הפרויקטים בריזולב וכמובן לשאר התוכנות שמתכוונים להתקין. באופן כללי עבור מחשב עריכת וידאו עם ריזולב, המיועד לעריכה של חומרים ברזולוציה של עד 4K/UHD וללא תוכנות נוספות, יספיקו גם 32GB, אך אם מדובר בעבודה משולבת עם מס' תוכנות בו זמנית או בעריכה של קבצי 6K/8K, אנחנו ממליצים על 64GB ויותר, בהתאם לתקציב.
אתם מוזמנים להתייעץ עם המומחים שלנו על-מנת למצוא את הדרך הנכונה לאזן את כמות הזיכרון ביחס לתקציב שלכם.
בחירת התקני אחסון למחשב עריכת וידיאו עם דוינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve)
אחסון מומלץ למחשב עריכת וידאו עם דה וינצ'י ריזולב (DaVinci Resolve) - אחסון מהיר חשוב מאד לביצועי מחשב עריכת וידאו, הוא אמנם לא מבצע עיבוד כלשהו, אבל אחסון שלא מסוגל לעמוד בקצב הנתונים שמוזרמים אליו מרכיבי העיבוד, יאט ויפריע לזרימת העריכה, גם אם שילוב המעבד/כרטיס המסך שלנו חזק מאד. רכיבי האחסון הרלוונטיים מתחלקים ל- 3 קבוצות: דיסק קשיח (HDD), אחסון SATA-SSD, ואחסון NVME-SSD. דיסקים קשיחים (HDD) הם האיטיים מכולם, אך מציעים את המחיר הזול ביותר לג'יגה-בייט, ומתאימים מאד כשטח אחסון שאינו קשור לעריכה (ארכיב וכו'). התקני SATA-SSD מהירים פי כמה מדיסקים קשיחים, ויכולים להתאים כאחסון מערכת הפעלה ותוכנות או כאחסון מטמון ייעודי. התקני NVME-SSD, במיוחד המהירים שבהם, מומלצים לאחסון חומרי גלם וקבצי פרויקט. במחשבי עריכת וידאו, היה נהוג במשך שנים לבצע הפרדה פיזית בין התקני האחסון של מערכת ההפעלה, קבצי המטמון (Cache) וחומרי הגלם/הפרויקטים, כשכל אחד מהם ממוקם על אחסון נפרד. המהירויות הפנטסטיות אליהן מגיעים חלק מרכיבי ה- NVME-SSD בימינו, מאפשרות ביצועי עריכה טובים גם עם אחסון NVME-SSD יחיד, אך אם התקציב מאפשר רכישה של אחסון נפרד עבור מערכת ההפעלה, המטמון והפרויקטים הרי זה משובח.
אחסון חיצוני ("דיסקים חיצוניים") - אפשר כמובן לאחסן קבצי פרויקט וחומרי גלם על דיסקים חיצוניים בחיבור USB, וגם לערוך ישירות עליהם, אך אי אפשר להשוות את מהירות הגישה וההעברה בין התקנים אלה ובין אחסון NVME-SSD, ואפילו SATA-SSD פנימי. ההבדל עצום והרבה בעיות של איטיות או קרטוע נפתרות עם העברת החומרים לאחסון פנימי מהיר.
לייעוץ והתאמה אישית של מחשב עריכה מקצועי, מלאו את הטופס, ואחד המומחים שלנו יתקשר אליכם כדי לסייע בבחירה נכונה.