V-ray
V-RAY הוא מנוע רנדור באמצעות פלאג-אין. מנוע V-RAY הפך לאחד הנפוצים ביותר לתוכנות רבות (Rhinoceros, 3D Studio Max, Maya, Sketchup) בתחומי התלת-מימד והאדרכילות כמו גם אפקטים ויזואלים, לפיצ'רים ופרסומות. פעולות רנדור שמבוצעות ע"י V-RAY מורכבות מאד וביצוע יעיל שלהן דורש משאבי חומרה חזקים מאד. בפיסיפאוור דואגים להציע תחנות עבודה ושרתי רנדור המותאמים לדרישות התובעניות של רנדור באמצעות V-RAY.
צריכים עזרה? דברו עם צוות המומחים שלנו להתאמה מושלמת לצרכים שלכם
בחירת מעבד (CPU) מחשב עם V-RAY
V-Ray Next CPU (נקרא בעבר V-Ray Adv) היא הגרסה המוכרת והנפוצה יותר של ויריי, היא מסתמכת על כוח המעבד (CPU) במחשב הרנדור, לביצוע חישובי Ray Tracing (מעקב אחרי מסלול קרני האור) וחישובי רנדור. הנתון החשוב ביותר במחשב רנדור עבור V-Ray Next CPU הוא מס' ליבות העיבוד והמהירות שלהן. אם עיקר העבודה שלכם מבוסס על V-Ray Next CPU, מומלץ לצייד את מחשב הרנדור במעבד בעל כמות הליבות הגבוהה ביותר בהתאם לתקציב. V-Ray Next GPU (בעבר V-Ray RT) לעומת זאת, נבנתה מלכחתילה כמנוע מבוסס GPU (מבוסס על כוח העיבוד של כרטיס המסך) אך חשוב להזכיר, כי החל מגרסה 3.6 של V-Ray, ניתן כעת לשלב עיבוד CPU עם עיבוד GPU.
V-Ray Next CPU מחלקת ביעילות רבה בין מס' ליבות עיבוד, ומחשב רנדור עם וי-ריי מסוגל לנצל את כל כוח העיבוד (CPU) שתתנו לו. אם אתם מתכננים מחשב רנדור ייעודי מומלץ כאמור לבחור במעבד עם מספר הליבות המקסימלי בהתאם לתקציב. נתון חשוב נוסף הוא מס' נתיבי ה- PCI-E במעבד (PCI-E Lanes), במיוחד אם מתכננים מחשב רנדור לעבודה משולבת V-Ray Next GPU. בהקשר הזה כדאי להזכיר את מעבדי סדרת Threadripper של AMD, המציעים עד 64 ליבות עיבוד (ועוד 64 תהליכונים) במעבד אחד - בחירה מושלמת עבור מחשב רנדור עם ויריי.
כרטיסי מסך (GPU) מחשב תלת מימד או מחשב רנדור עם V-RAY
גרסה 2.0 של V-RAY הציגה לראשונה רנדור על כרטיסי מסך. בגרסאות הבאות לקחו זאת לשלב הבא עם V-ray Hybrid המאפשר ניצול אופטימלי גם של ליבות המעבד והכרטיס הגרפי. את כרטיס המסך יש לבחור בהתאמה לגרסת V-Ray בה מתכוונים להשתמש. כאמור לעיל. במחשב רנדור המיועד לעבודה עם V-Ray Next CPU בלבד, ניתן לבחור בכרטיס מסך פשוט או בכרטיס מסך בהתאמה לתוכנות נוספות שמתכננים לעבוד איתן על אותו מחשב. במחשב רנדור המיועד ל- V-Ray Next GPU בלבד, או לעבודה משולבת עם V-Ray Next CPU, מומלץ לבחור בכרטיס מסך חזק מסדרת 3000 של NVIDIA. דגם 3080 עם 10GB של זיכרון VRAM או דגם 3090 עם 24GB יהיו בחירה מצויינת. ניתן לשלב יותר מכרטיס מסך אחד, אך יש לבחור בדגמים עם הקירור המתאים ובשילוב מעבד ולוח שיאפשר את מס' נתיבי ה- PCI-E הדרושים לכך. בנוסף, מומלץ ללמוד את ההבדלים בתוצאה והמגבלות בין 2 סוגי הרנדור עם V-Ray, השונים זה מזה (גם בתוצר!), כדי להגיע לתמורה המקסימלית בין כרטיס המסך למעבד. עבור V-ray ישנו ייתרון מובהק למעבדי Geforce לעומת Quadro של Nvidia במחיר ובביצועים.
זיכרון (RAM) מחשב תלת מימד עם V-RAY
טקסטורות דורשות זיכרון. עבור V-Ray Next GPU, החישוב המקובל הוא הכפלה של כמות זיכרון ה- VRAM בה מצויד כרטיס (או כרטיסי) המסך. V-Ray Next CPU מסוגל לנצל כמויות גדולות של זיכרון, ותהיה לכך השפעה משמעותית על זמני הביצוע. בכל מקרה, אנחנו ממליצים לשלב לא פחות מ- 64GB של זיכרון RAM במחשבי התלת של פיסיפאוור, 128GB של זיכרון, כבר אמורים לתת מענה ראוי לכל שילוב.
התקני SSD / HDD מחשב תלת מימד עם V-RAY
התקנת מערכת ההפעלה ותוכנות העבודה, כולל V-RAY על התקן SSD ייעודי הינה סטנדרט בכל מחשב תלת מימד עדכני, ומקצרת באופן משמעותי את זמני האתחול של מערכת ההפעלה והתוכנות. שמירה של פרויקטים על SSD מהיר תקצר באופן דומה את זמני הטעינה שלהם. זמני הרנדור כמעט ולא יושפעו ממיקום פרוייקטים על SSD משום שמדובר בעיקר על חישובי CPU ו/או GPU ופחות קריאה וכתיבה. מחשבי רנדור של פיסיפאוור מצויידים תמיד באחסון NVME מהיר במיוחד, המסוגל להגיע עד ל- 5,000 מגה-בייט לשניה.
לייעוץ והתאמה אישית של מחשב עריכה מקצועי, מלאו את הטופס, ואחד המומחים שלנו יתקשר אליכם כדי לסייע בבחירה נכונה.