Avid Pro Tools

Avid Pro Tools

פרוטולס (Pro Tools) היא אחת מתוכנות ה- DAW הנפוצות ביותר. היא החלה את דרכה אי שם בשנת 1983, אז נוצרה לראשונה ע"י חברת Digidesign, שבהמשך נרכשה ע"י Avid. פרו טולס הפכה לסטנדרט אולפני הודות לכך שבאותה תקופה, היה צורך בכרטיסי DSP ייחודים על-מנת לשלב מחשבים בהקלטה/עריכת אודיו, ופרו טולס הייתה אחת הראשונות לתמוך בפלאגינים מתאימים (שהיו מבוססי DSP בטכנולוגיית TDM/56k). עד גרסה 11, פרוטולס לא פעלה בסביבת 64 ביט, ולא בפיצול משימות העיבוד למס' ליבות כך שלא היתה יכולה לנצל את העוצמה של מחשבי אודיו מתקדמים. החל מגרסה 11 ואילך, פרוטולס תומכת בפורמט AAX ב- 64 ביט, ובפיצול משימות עיבוד ומסוגלת כעת להריץ פרויקטים מורכבים, על מחשבי אודיו ובהם כמויות גדולות של זיכרון RAM ומעבדים מרובי ליבות. מחשבי האודיו ותחנות העבודה של פיסיפאוור מותאמים לעבודה עם פרוטולס ומציעים את סביבת העבודה המהירה והיציבה ביותר.

צריכים עזרה? דברו עם צוות המומחים שלנו להתאמה מושלמת לצרכים שלכם

Blue Computerמחשב אודיו בסיסי

מחשב אודיו לאולפן הביתי

Green Computerמחשב אודיו חזק

עד 16 ליבות עוצמתיות

Green Laptopנייד

ניידים

Multi Core CPU Usage in CAD

בחירת מעבד (CPU) מחשב אודיו לפרו טולס

החל מגרסה 11 של פרו טולס, אנחנו ממליצים לבחור במעבד מרובה ליבות, בתדר (מהירות השעון) הגבוה ביותר בהתאמה לתקציב. חשוב לזכור כי במחשב האודיו, יש חשיבות רבה גם למספר הליבות, וגם לתדר הפעולה של המעבד, וחובה לשמור על איזון בין מהירות המעבד, למספר הליבות. החל מגרסה 2018, Avid הוסיפו והמשיכו לשפר את הקוד ואת ביצועי התוכנה של פרו טולס והיא מסוגלת בימינו (הגרסה הנוכחית היא 2020) לנצל חומרה מודרנית נצל חומרה מודרנית בצורה מעולה.

כרטיס מסך (GPU) מחשב אודיו לפרוטולס

במרבית המקרים, במידה ומדובר במחשב אודיו שאינו מיועד לשימושים אחרים, אין סיבה להשקיע בכרטיס מסך חזק ויקר. יחד עם זאת, לאחרונה אנו רואים יותר פלאגינים ותוכנות אודיו שעושים שימוש בהאצת חומרה לצורך רנדור ממשק המשתמש שלהם ולכן, אפשר לשקול שילוב של כרטיס מסך מתחום האמצע של Nvidia במחשב האודיו. כרטיסי מסך מובנים כגו Intel HD Graphics מספקים גם הם כוח עיבוד גרפי סביר וניתן לעבוד איתם מול ממשקי התוכנות ו/או מול תמונה בפוסט פרודקשן.

 

Heavy Memory Usage

זיכרון מומלץ (RAM) מחשב אודיו לפרו טולס

הדעה הנפוצה היא שמחשב אודיו דורש הרבה זיכרון. האמת אינה חד משמעית כמובן, וחלק מכם יופתע לגלות שעבור סשן הקלטה, או אפילו עבור עבודה על מיקס מורכב, אין צורך במחשב אודיו עתיר זיכרון (הכוונה כמובן לזיכרון RAM להבדיל מאחסון). חשוב גם לציין כי בהעדר מצב של מחסור בזיכרון, הוספת זיכרון לא תגרום למחשב האודיו להיות מהיר יותר. עבור פרו טולס בגרסה ישנה (עד 10) אין טעם ביותר מ- 8GB של זיכרון משום שהתוכנה עובדת ב- 32 ביט ולא מסוגלת להשתמש ביותר מ- 4GB של זיכרון (להוציא את Pro Tools 10 HD שמסוגלת לבצע Caching של ערוצי האודיו בפרויקט). לעומת זאת, אם אתם מפיקים, פרוגרמרים או מתזמרים שמשתמשים בפרו טולס בגרסה 11 ומעלה, עובדים עם הרבה סמפלרים כמו VSL, Kontakt, EastWest וכדומה, עם דגימות מרובות שכבות - במקרה כזה מומלץ לכם לצייד את מחשב האודיו שלכם ב- 32GB או יותר של זיכרון RAM מהיר.

התקני אחסון SSD

 

התקני אחסון (SSD/HDD) מחשב עריכה עם פרו טולס

הירידה במחירם כונני אחסון מסוג SSD שינתה את הדרך בה אנו מנהלים את האחסון במחשב אודיו מקצועי. עד לאחרונה, היה מקובל לשלב אחסון SSD עבור מערכת הפעלה ותוכנות, ודיסק קשיח מכני (HDD) עבור קבצי הפרויקט ומאגרי הדגימות. במחשבי האודיו של פיסיפאוור משולבים התקני SSD מהירים במיוחד, מסוג PCIE NVME, המגיעים למהירויות של עד 5,000 מגה-בייט לשניה. עם נתוני מהירות כאלה, אין כל בעיה להשתמש באחסון SSD יחיד למערכת ההפעלה, לקבצי פרויקט ומאגרי דגימות ללא התפשרות על הביצועים.

 

לייעוץ והתאמה אישית של מחשב אודיו, מלאו את הטופס, ואחד המומחים שלנו יתקשר אליכם כדי לסייע בבחירה נכונה.

* שדות חובה