יום ראשון 3 מרץ 2013

מדוע בכלל צריך מחשב אודיו מקצועי?

מחשב אודיו מיועד לביצוע סימולטני של משימות קריטיות בתהליך ההקלטה, ההפקה והמיקס באולפן האישי/ביתי והמקצועי. על מחשב האודיו לעמוד בזמן אמת במס' רב של משימות עיבוד נתונים בעומס גבוה מאד תוך שמירה על סנכרון מושלם וללא עכבת (לייטנסי) כלשהי. כיום, מרבית כלי ההפקה של הטכנאי באולפן הדיגיטלי הינם מבוססי תוכנה. ההקלטה, עריכת האודיו, אפקטים (ריוורב, EQ, קומפרסור, לימיטר וכדומה) הם למעשה פעולות שמחשב באולפן נאלץ לבצע בזמן אמת. גם כלי הנגינה שאינם אקוסטיים (סיניטיסייזרים וסמפלרים לסוגיהם) הפכו וירטואליים לחלוטין ולמעשה כל נתיב האודיו מתרכז בסופו אל כרטיס הקול ודרכו מועבר לטיפול מחשב האודיו. בניגוד למחשב ביתי רגיל, סביבת האולפן וההפקה המקצועית אינה סלחנית וממחשב האודיו נדרשת תפוקה מירבית עם מינימום תקלות או הפרעות.

אל מחשב האודיו מחוברים בכל עת מס' התקנים חיצוניים (דרך ממשקי Firewire, USB, Thunderbolt) ולעיתים גם פנימיים (PCI/E) וביניהם ממשקי אודיו ("כרטיסי קול"), כרטיסי האצה (DSP Processors כדוגמאת UAD), מקלדת שליטה, ממשק מידי ועוד. כולם נדרשים לתפקד בעומס גבוה יחסית (בהתאם למורכבות ההפקה). על מחשב האודיו לתזמן ולרכז באופן מושלם את פעילותם הסימולטנית והחלקה של כל ההתקנים החיצוניים האלה תוך עמידה במשימות עיבוד הנתונים שתוארו קודם לכן.

כדי ליישם מטרות אלו יש לבחור ברכיבים הנכונים שיאפשרו זרימת נתונים בקצב יציב וגבוה ללא הפרעה לצד סינכרון מלא וחלק בין רכיבי המחשב השונים ושרשרת ההקלטה באולפן או בחדר עריכת האודיו. ולאחר בחירה ברכיבים המתאימים ביותר למחשב אודיו / אולפן, יש לבצע אופטימיזציה מקצועית למערכת ההפעלה.

מדוע מומלץ לבצע אופטימיזציה ומה מתבצע בתהליך האופטימיזציה?

אופטימיזציה מתחילה בקביעה מדוייקת של הגדרות הביוס במחשב האודיו, הקמה של מערכת ההפעלה הכוללת חלוקה נכונה של אמצעי האחסון, עדכון והגדרה מדוייקת של מנהלי ההתקן (דרייברים), התקנת של גרסאות מקודדים עדכניות ומתאימות שיספקו תאימות וביצועים מקסימליים לצד גרסאות יציבות ומעודכנות של תוכנות ההפקה (Pro Tools, Cubase, Logic, Ableton Live וכדומה). חלקה השני של האופטימיזציה במחשב האודיו יכלול ביטול מלא של כל שירותי הרקע המיותרים, תהליכים נוספים שאינם קשורים לתפקידו של מחשב האודיו באולפן ומיקום נכון של תיקיות הקבצים, הפרוייקטים והדגימות.

לסיום, אופטימזציה מקצועית תדאג גם לגיבוי מלא של המערכת המאפשר שחזור במקרה של כשל כך שניתן יהיה להחזיר את המחשב למצב בו הגיע בזמן קצר ביותר.

מחשב שקט והשתקה ובקרה אקוסטית

הבקרה האקוסטית היא אחד מהמאפיינים החשובים ביותר של מחשב האודיו המקצועי וחלק בלתי נפרד מתהליך האופטימיזציה. מאחר ומחשב האודיו ממוקם בד"כ בסביבה אולפנית מקצועית, תהיה חשיבות עליונה לפעילות שקטה ככל שניתן להשיג. הדרך הנכונה תהיה להקפיד מלכתחילה על כך שרכיבי מחשב האודיו ייצרו מינימום רעש. נבחר מאוורר מעבד שיהיה שקט במיוחד ויצויד ביחידת ספיקה גדולה ככל שניתן, כרטיס מסך בעל גופי קירור פאסיביים, התקני קירור פאסיביים לצמתים הראשיים על לוח האם, מאווררי מארז שקטים (מבוססי מיסב הידרו-דינמי) בדיאמטר גבוה שיאפשר סל"ד נמוך ובדיסקים קשיחים בעלי רעש נמוך. הקפדה על נקודות אלה תאפשר לפעול ברמת רעש נמוכה. בנוסף, השתקה מקצועית תתחיל כבר בבניית המחשב עם בחירת מארז המאפשר תיעול אוויר טוב, הרכבה והעברת כבלים בצורה שתאפשר תיעול אוויר נכון, מודיפיקציות לרכיבי מפתח להורדת מתח חשמלי והוספת פילטרים למנוע כניסת אבק.

מדוע לרכוש מחשב אודיו מ- PCPower?

השגת תאימות מלאה לציוד ברשותכם, היכולת לעבוד על פרויקטים מורכבים וכבדים בלי להתקע ובלי לעצור, הפעלת מחשב האודיו באולפן ההפקות שלכם מבלי שייצר רעש מיותר, היכולת לפתור תקלות ובעיות תאימות תוך זמן קצר - אלה הן הדרישות הבסיסיות של מוסיקאים, מפיקים, טכנאי קול, אנשי סאונד, עורכי סאונד ותקליטנים (DJ). אחרי למעלה מ- 10 שנות פעילות אינטנסיבית בתכנון, הרכבה הקמה ושירות של מחשבי אודיו במגוון נרחב של אולפנים, אישיים ומסחריים גם יחד, מציע לכם צוות פיסיפאוור (PCPower) היום שירות ייחודי, יעיל ומשתלם במיוחד. מפיסיפאוור אתם לא רוכשים מחשב אודיו! - אתם רוכשים פלטפורמה מקצועית להפקה הדיגיטלית באולפן שלכם הכוללת שירות תמיכה טכנית מקצועית בכל בעית תאימות, ללא תשלום וללא הגבלת זמן, וחוסכים זמן יקר, כסף והרבה כאב ראש. התקשרו אלינו עוד היום. נשמח להפגש לקפה ולתכנן יחד את מחשב האודיו שתמיד רציתם: חזק ומהיר, אמין ולא יקר.